2cvkitcarforum
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Soortgelijke onderwerpen

Nieuwsbrief december 2009

Ga naar beneden

Nieuwsbrief december 2009 Empty Nieuwsbrief december 2009

Bericht van Admin ma 30 nov 2009, 07:10

De 2cvkitcarforum nieuwsbrief van december

November is een heel druk forum maand geweest we hebben met zijn allen het voor elkaar gekregen om de berichten teller
op 20.000 te krijgen dus iedereen heeft hier aan meegewerkt. bedankt !!!
Er zijn ook een hoop nieuwe gebruikers bijgekomen die zich snel hebben voorgesteld,
wat ook met een hoop leuke reaktie`s zijn beantwoord

December alweer,

De meeste auto's staan op stal en van een van onze forummers (Herman Weggelaar) kregen we de volgende ingezonden tip:

"Bij het lange stilstaan van de kitcar in de winterperiode kunnen zich hierna problemen voor doen mogelijk voorkomt u deze problemen door onderstaande maatregelen:

Kwaliteit van de accu tijdens de winterstop.


Om de accu goed op pijl te houden is het verstandig om in deze periode een druppellader te gebruiken. Deze druppelladers zijn voor niet te veel geld te koop bij de motorzaken of de internetshops. Het gebruik vcan een druppellader voor een motor voldoet prima. Door de druppellader te gebruiken blijft de accu in prima conditie.

Wiellager beschadiging door het stilstaan op de wielen.

Het is verstandig om tijdens het langdurig stilstaan van de kitcar deze op blokken te zetten. Uit ervaring vastgesteld dat het langdurig op dezelfde plaats belasten van de wiellagers tot schade lijdt. Het is daarom niet verkeerd om de draagarmen op te krikken en hier blokjes onder te doen zodat het wiel de vloer niet raakt. Zorg ervoor dat de blokjes met een stukje schuim of tapijt zijn bekleed zodat de draagarmen niet beschadigen. Daarnaast is het goed om de wielen niet meer dan 1 centimeter van de vloer te zetten dit om het risoco van het omvallen te verkleinen.

Goede ventilatie in de garage/opslag ruimte.

Zorg ervoor dat de kitcar in een goed geventileerde ruimte staat. Met andere woorden zorg ervoor dat de lucht in beweging is. Ventilatie kan worden verkregen door in de buurt van de vloer ventilatie opneningen te maken. Je kunt zien of en "trek" is door een kaars op de vloer te zetten. Houdt er rekening mee dat de ventilatie openingen niet te groot zijn en dat hierdoor geen ongedierte naar binnen kan b.v. steenmarters. Verder is het mogelijk om in de ruimte een vochtvreter te plaatsen die het vocht uit de lucht haalt."


Goeie tip Herman bedankt.

Verder is Sinterklaas weer in het land met op z'n hielen de Kerstman, misschien is het leuk om daar een topic over te maken, Kitcar met Sinterklaas, Kitcar met de Kerst, Pasen noem maar op, misschien een leuke topic voor het forum.

Volgend jaar, 10 januari om precies te zijn is de jaarvergadering van de 2cvkitcarclub, met na afloop de traditionele koudeneuzenrit.
Versnellingbakken kunnen worden gerepareerd/gerevisieerd tegen een geringe bijdrage.

Al met al toch nog genoeg te doen de komende maanden.

Blijf vooral inzendingen voor de nieuwsbrief sturen. Zoals u allen kunt zien, kan dat een leuke en leerzame bijdrage zijn voor de nieuwsbrief.deze nieuwsbrief is verstuurd door [url=https://www.2cvkitcarforum.com]www.2cvkitcarforum.com[/url]

avatar
Admin
een 2cvkitcar power user
een 2cvkitcar power user

Man
Aantal berichten : 4425
Registration date : 31-07-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum