2cvkitcarforum
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Soortgelijke onderwerpen

  Kruisland krijgt Montmartre op Franse Feesten 30 mei

  Ga naar beneden

  Kruisland krijgt Montmartre op Franse Feesten 30 mei Empty Kruisland krijgt Montmartre op Franse Feesten 30 mei

  Bericht van Admin wo 26 mei 2010, 19:59

  dit kreeg ik van een colega gemaild

  Kruisland krijgt Montmartre op Franse Feesten
  door Henk den Ridder h.denridder@bndestem.nl. donderdag 20 mei 2010 | 07:58 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 20 mei 2010 | 07:59
  Tekstgrootte

  Edwin Maas (l) en Martien Mooijman steken hun hoofd door het dak van een Deux Chevaux. De twee mannen organiseren samen het eerste Franse weekend van Kruisland. foto Henk den Ridder
  KRUISLAND - Het affiche voor zondag 30 mei laat aan duidelijkheid niets te wensen over.
  Groots opgezette Franse Markt in Kruisland.

  Achter dit nieuwe evenement op de Markt van Kruisland gaan kastelein Edwin Maas van café-restaurant De Commerce en 2CV-specialist Martien Mooijman schuil.

  Het begon als zo vaak aan het buffet. Martien zat er met een Franse vriendin die opmerkte dat het café eigenlijk Du Commerce zou moeten heten en niet De Commerce. Deze Franse dame zag aan de muur van De Commerce nog wat attributen hangen waarop de Franse taal een rol speelt. Van de Franse taal kwam het gesprek al gauw op de Franse cultuur.

  Van het een kwam het ander en na een paar wijntjes lag de vraag op tafel of er een evenement in Franse stijl kon komen.

  Zeg dat niet tegen Edwin Maas want dan komt het er. En wel op zaterdag 29 en zondag 30 mei. De eerste Franse Feesten van Kruisland vallen in twee delen uiteen. Op zaterdag is er een toertocht voor auto's en zondag de Franse markt. De toertocht staat alleen open voor Franse auto's. Zowel moderne als klassieke Franse bolides mogen de tocht van 60 km rijden. De start is tussen 11.00 en 14.00 uur bij De Commerce.

  Deelnemers betalen 7,50 euro, bijrijders 2,50 euro. Daarvoor krijgen ze behalve de route ook een lunchpakket en een wedstrijdformulier. Voor de mooiste klassieker en voor de deelnemer die de vragen het best beantwoordt, zijn er prijzen.

  Inschrijven voor de tocht kan via info@decommerce.nl of telefonisch op 0167-532485. Vanaf 15.00 uur klinkt er levende Franse muziek bij De Commerce en worden er Franse specialiteiten geserveerd. De prijsuitreiking zal om ongeveer 17.30 uur zijn.

  Zondag 30 mei is de Franse markt van 10.00 tot 16.30 uur met een entertainmentprogramma van 13.00 tot 21.00 uur.

  De Kruislandse markt - die ten behoeve van het evenement in zijn geheel wordt afgesloten - moet de uitstraling krijgen van Place du Tetre, bovenop het Parijse Montmartre. Dat is al heel lang het verzamelpunt van kunstenaars en vooral schilders.

  Er komen ook in Kruisland karikaturisten, typisch Franse schilders en er zijn demonstraties van een kaarsenmaker.

  Maar er is 30 mei veel meer te zien op de markt. Zo komt er een boekenmarkt en is er een kofferbakverkoop. Dat laatste is een soort rommelmarkt waarbij de handelswaar niet is uitgestald op een versleten deken maar in de kofferbak van een auto.

  Natuurlijk ontbreekt het oer-Franse spel jeu-de-boules of pétanque niet. Wie een cartoon van zichzelf wil laten tekenen kan op 30 mei ook in Kruisland terecht.

  De organisatie van de Franse Feesten is in handen van café-restaurant De Commerce, 2CV-specialist Martien Mooijman en Crossroads Entertainment.

  Martien Mooijman is in de regio bekend als de Deux Chevaux-specialist. Hij koopt Lelijke Eendjes in Frankrijk en vervoert ze naar Kruisland waar hij ze helemaal opknapt. Hij biedt andere liefhebbers de mogelijkheid om in zijn garage aan hun Eendje te sleutelen.

  Crossroads Entertainment organiseert vaker evenementen in samenwerking met Edwin Maas. www.martienmooijmans.nl www.decommerce.nl
  avatar
  Admin
  een 2cvkitcar power user
  een 2cvkitcar power user

  Man
  Aantal berichten : 4425
  Registration date : 31-07-08

  Terug naar boven Ga naar beneden

  Terug naar boven

  - Soortgelijke onderwerpen

   
  Permissies van dit forum:
  Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum