2cvkitcarforum
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Nieuwbrief November 2010

Ga naar beneden

Nieuwbrief November 2010 Empty Nieuwbrief November 2010

Bericht van Breurton vr 05 nov 2010, 20:14

Het is weer een mooie tijd voor een nieuwsbrief
helaas is het weer niet meer zo mooi om in de 2cvkitcar te gaan rijden maar wel weer een mooie tijd
om de winter onderhoudswerkzaamheden te gaan uitvoeren en eventueel sommige veranderingen
gaan maken of zelfs zorgen dat je de eerste meters kan gaan maken in je nieuwe aanwinst
hou ons maar op het forum op de hoogte waar je mee bezig bent en we zijn gek op :foto:

we hebben inmiddels een mooie brief gekregen
Ingezonden brief van Johan en Joke Hakkers:

Misschien een leuk verhaal voor de volgende Nieuwsbrief.

Beste allemaal,

Deze maand maken we het ons er gemakkelijk vanaf.
We plaatsen een ingezonden brief/verhaal van Johan en Joke Hakkers:

Zomer 2008. Wij, Joke en Johan, hadden een mooie rit met onze BRG Burton gepland naar het zomerverblijf van onze dochter en aanstaande schoonzoon in Ermelo.
Het beloofde een schitterende reis te worden, mooi weer en een perfect humeur.
Moeders had dochter lief al enkele weken niet gezien, dus een extra leuk vooruitzicht.

We hadden een zee van tijd dus reden we over de binnenwegen richting Vianen, daar in de buurt aangekomen begon de lucht te groeien.
Het werd snel donkerder en de mooie blauwe lucht werd grijs, wij reden inmiddels op de A27 toen de eerste regendruppels naar beneden kwamen.
Snel de afslag Vianen genomen en onder het viaduct geparkeerd om te schuilen voor de regen.
De regenval veranderde echter snel in een stortbui met elkaar steeds sneller opvolgende donderslagen, we stonden echter best onder het viaduct en werden al meteen vergezeld door enkele motorrijders en automobilisten die vanwege het slechte zicht de snelweg ook verlieten.
Er ontstond een probleem, het regenwater kon niet snel genoeg afgevoerd worden en al gauw stond het water tot aan de stoeprand. We moesten daar weg om erger te voorkomen.
Gelukkig de regen werd wat minder en iedereen maakte aanstalten om een betere schuilplaats te vinden. Ik kwam op het lumineuze idee om naar de Makro vestiging te rijden, dit was slechts een kilometertje of wat hier vandaan. (geen reclame hoor)
Softtop gemonteerd en op naar een betere schuilplaats, waar we ook nog een bakje koffie zouden kunnen drinken en mogelijk een beetje op konden drogen, want we waren inmiddels aardig doorweekt geraakt.
We baanden ons een weg door een zee van water, een dubbele rotonde namen we op een manier die verre van ideaal was we hobbelde over de middenbermen en kwamen gelukkig zonder kleerscheuren aan de overkant.
Het begon weer harder te regenen en het onweer was niet van de lucht, door alle vocht binnen in de auto begonnen de ramen te beslaan, ventilatie op stand drie, poetsen met een lap, het mocht niet baten we zagen geen hand voor ogen.
Op de parkeerstrook bij een informatiebord snel gestopt, in een mum van tijd stond deze vol met auto’s die hetzelfde probleem hadden als wij, mat grijze ramen dus.
De regen nam weer wat af, we moesten verder, de koffie tegemoet, starten en gelukkig de trouwe 2 cilinder liet zich weer horen, we reden naar de stoplichten.
Circa 50 meter voor ons sloeg een bliksemschicht in de grond, een enorme dreun volgde en Joke zij met een bibberende stem, men zegt altijd dat een auto het veiligst is bij onweer, maar of dat nu ook werkelijk zo is?
Stoplicht op groen, deze straat in zijn geheel uitrijden en dan zijn we waar we wezen willen.
Echter we reden steeds dieper en dieper het water in, de regen nam weer toe, we wisten niet meer of we aan het rijden of varen waren?
We reden niet meer over de weg maar door een kanaal, we zagen geen stoepranden meer, het werd nog erger, de trouw 2 cilinder begon te stotteren en viel stil.
Daar stonden we midden in het water, in noodweer, bliksemschichten en donderslagen volgden elkaar in een rap tempo op, auto’s passeerden ons en wij zaten te wachten op een klap. er zou best eens iemand met beslagen ramen een kleine Burton over het hoofd kunnen zien, vooral als deze voor helft onder water zit.


Vanuit heel de omgeving van Vianen leken de MPV’s naar deze weg te zijn gekomen, ze genoten van de golven die ze produceerden echter wij waren hier minder gelukkig mee. De golven sloegen over de Burton, hier was de softtop niet op berekend, zoveel water van onder vandaan, dat sloeg aan alle kanten naar binnen. we dreven letterlijk de auto uit.
Mobiel bellen om hulp, dat moest uitkomst bieden, maar ook dit probeerden we tevergeefs de verbinding was slecht en viel steeds weg, we raakten nu toch wel lichtelijk in paniek.
Hoera, daar naderde een politie auto met zwaailicht, de redding was in zicht, echter op 100 meter afstand bleef deze staan en het zwaailicht ging uit, geen redding dus.
Gelukkig we hadden het niet koud, wel nat van de regen en angstzweet, we moesten hier zo snel mogelijk weg. De regen werd iets minder het water zakte iets en we besloten, met gevaar om overreden worden uit te stappen en wadend door het water de auto naar een hoger gelegen bedrijfsterrein te duwen.
Toch nog even proberen te starten. na aanhoudend starten, zo waar de motor sloeg aan, gered door de gong, al sputterend reden we het terrein op, daar stond onze bolide weer op het droge en we konden onder de luifel van het pand schuilen.
Na een uur staan werd het droog, gemeentewerkers kwamen de straat ingereden en begonnen putdeksels te verwijderen.
Een van de gemeentewerkers sprak ons aan, het is in deze straat altijd hetzelfde bij slecht weer wist hij te vertellen.
Hij bevestigde ook ons vermoeden over de MPV’s. Die gekken met grote auto’s blijven maar doorjakkeren, we hebben de straat allang afgesloten, straks rijden ze in een open put en hebben wij het weer gedaan. De beste man had aan het begin van de straat de carterpan al onder zijn privé auto uitgereden, een middenberm niet gezien vanwege het water.
Na nog een kwartiertje gewacht te hebben zijn we verder gaan rijden, daar stond de politieauto waarop wij onze hoop gevestigd hadden, deze werd door een autoambulance weggesleept, zeker ook last van vocht in de motor. Echter ons tweecilindertje deed het meteen weer toen hij boven water kwam.
Je zult begrijpen dat we onze reis naar Ermelo niet voortgezet hebben gauw terug naar huis, bijkomen van de schrik en in het vervolg geen ritje meer ondernemen bij dreigend slechtweer.
Nou ja we hebben er in elk geval een mooi verhaal aan overgehouden dat bij veel gelegenheden wordt herhaald, gelukkig kunnen we er nu om lachen, maar het had zeker erger afkunnen lopen.

Vanaf dat moment zijn wij echte mooi weer rijders,

groeten Johan en Joke.
RGB Burton 730 bezitters.

In Oktober hebben we een paar evenementen gehad:

- Twente raid
- 24 uur Spa/franchorchamps
- Vermogensdag ABS

November brengt ons de volgende evenementen:

- Uitwaairit 2010 28 november Zuid-Holland

Helaas hebben we ook slecht nieuws

Helaas heeft Joop "Ferina" ons verlaten het mocht niet zo zijn dat hij in goede gezondheid
zijn Kindje de Ferina mocht afmaken onze medeleven gaat ook uit naar iedereen die betrokken is
dus Familie,vrienden kennisen en natuurlijk de kitcarvrienden
Nieuwbrief November 2010 Rouw1


Breurton
Breurton
beheerder
beheerder

Man
Aantal berichten : 4109
Leeftijd : 55
Woonplaats : Westzaan
soort kitcar : Burton
Registration date : 31-07-08

http://www.breuring.nl/burton

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum